Live after football: The Godfather of Street Football

De kale man met de vele tatoeages, degene die de bal aan een touwtje heeft, Edward van Gils. Hij staat beter bekent als de ‘Godfather van het straatvoetbal’. Als aanvoerder van het straatvoetbalteam van niemand minder dan balgoochelaar Ronaldinho, ging Edward met zijn trucs de wereld over. Edward wil niet alleen zijn skills laten zien aan iedereen, maar hij wil ook kinderen helpen die een zetje in de rug nodig hebben.

Aan een touwtje

De allerbeste straatvoetballer aller tijden, Edward van Gils, komt met een biografie. Hierin vertelt ‘Edje’ hoe zijn jeugd eruitzag, hoe het was om de beste op de straattegels te zijn en het opgroeien op straat en wat voor ellende dat met zich meebracht. Hij was één van de weinige mensen in de wereld die samen met de allerbeste voetballers mocht voetballen, van Maradonna tot Edgar Davids, de Nederlandse straatvoetballegende kreeg het voor elkaar. In het verleden ging het echter niet allemaal zo vloeiend voor de man uit Koog aan de Zaan. Hij groeide op in de straten van zijn dorp en werd hier verleid door de criminaliteit. Gelukkig voor Edward en ons kon hij op tijd uit die wereld stappen en liet hij zijn voeten spreken. Vele zien Edward van Gils als de grondlegger van het Straatvoetbal. Als je ‘Ed’ daar niet van kent dan ken je hem zeker van de videogame FIFA, hierin heeft hij als eerste straatvoetballer een karakter in het speltype FIFA VOLTA. VOLTA is de straatvoetbal-modus van het wereldwijd populaire voetbalspel.

Een man met een missie

Op het eerste gezicht ziet Edward er misschien ruw, rauw en ietwat ‘straat-achtig’ uit. Wat vele echter niet weten is dat hij een echte family-man is, een man met zijn hart op de goede plek. Zo heeft ‘The Godfather van het straatvoetbal’ een hele bijzondere missie. Met zijn unieke karakter en ervaringen reist hij de wereld over om jongeren te helpen. Van de pleintjes in Amsterdam tot de favela’s en gevangenissen in Brazilië, hij zet zich in voor de jeugd die met een achterstand begint. Als geen ander kan hij ook uitleggen waarom talent alleen niet genoeg is om de absolute wereldtop te bereiken. Dat ondernemen ook het bedrijven van topsport is heeft hij laten zien met alles wat hij bereikt heeft met zijn bedrijf Streetkings. Wereldwijd de toonaangevende organisatie op het gebied van straatvoetbal.

Het boek is vanaf nu overal te verkrijgen als paperback en e-book. Bij bestelling op streetkings.eu wordt het boek persoonlijk gesigneerd door Edward van Gils.

– – – 

Je kan nu stemmen op jouw Life After Football Fashion Player en het is heel simpel: je bezoekt www.lifeafterfootball.eu/fashion-player en kiest degene die jij de meest fashionable speler vindt.

– – – 

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *