MEU LIVRO

Ele cresceu em meio às duras leis das ruas e se tornou uma super estrela global
com uma missão social

Também disponível em inglês, alemão, holandês, francês e espanhol

Spraakmakend hoofdstuk:

Een afgehakt hoofd!

* * * * *
‘Retrato comovente de um menino de rua que fez sucesso na vida através do futebol’
Willem Vissers - de Volkskrant (jornal holandês)


* * * * *
‘Leia como em um trem-bala’ / ‘Aperte os cintos. Uma montanha-russa desde a primeira página’
Iwan van Duren - Voetbal International (revista de futebol holandês)

Het is een lekker middagje geweest. Edward, Rocky, Winston en Feliciano hebben uren gevoetbald in de gymzaal in de wijk.

Voor een gulden speel je tegen een ander team. ‘The winner stays’ heet het spel en als je verliest moet je aan de kant op een bank gaan zitten toekijken. De mannen hebben niet toegekeken vanmiddag. Zoals zo vaak waren ze ook vandaag weer de baas en behoorlijk uitgelaten lopen ze nu op straat. De bal gaat snel rond en als het even kan, proberen ze elkaar een panna te geven. Het is een vrolijke bende maar de wereld van Edward en zijn vrienden bestaat uit meer dan alleen vrolijk straatvoetballen. Het
is de wereld van de straat en dat is een pittige wereld.

Ze zijn onderweg naar het huis van Feliciano. Bij de moeder van
Feliciano zijn ze altijd welkom. Ze stelt geen vragen. Ze krijgen te drinken en ze kookt voor hen. Een veilige haven in de harde, ruige wereld van alledag.

Ze lopen het Opheusdenhof in. Aan de overkant van de straat belt een bezorger aan om een pizza af te leveren. Edward overweegt of ie de pizza uit de handen van de bezorger zal schieten. Zo ver komt het echter niet. De deur vliegt open en er brult een stem door de straat. Er wordt iets naar buiten gesmeten en Edward ziet een bal rakelings langs het hoofd van de bezorger vliegen. De bal stuitert over de stoep, een rood spoor achterlatend. De bal blijkt twee ogen te hebben. Het is een hoofd, een afgehakt hoofd.

What the fuck, denkt Edward.

– – – –

‘Ik was behoorlijk het mannetje in de buurt maar toen even niet.’
Edward van Gils

TGOSF-NL-cover-front-e1640273070445
Edward van Gils

Minha historia de vida?
Leia meu livro

‘Bijna 25 jaar heb ik de wereld laten zien wat er mogelijk is met een bal. In mijn boek laat ik ook die andere kant van mijn wereld zien. Een jongetje op weg naar de top dat moest overleven. De lessen die ik geleerd heb deel ik graag. Het was een zwaar en emotioneel proces, dit boek, maar ik ben ongelooflijk trots op het resultaat.’

Em uma história tocante, lemos sobre como Edward foi abandonado por sua mãe e teve que aprender por si só as duras leis das ruas. Por no final ter tomado as decisões certas, ele conseguiu deixar o seu passado doloroso e a vida de delinquente para trás, e se tornar um dos melhores jogadores de futebol do mundo.