Hoe kan ik Voetbal Trucjes Leren?

De voetbaltrucjes die je kunt gebruiken tijdens een voetbalwedstrijd moet je kundig van te voren voorbereiden. Hoe je de trucjes uiteindelijk toepast is gebaseerd op timing en natuurlijk je eigen techniek. Zolang je een truc beheerst kun je deze in een split second uitvoeren als een verdediger bijvoorbeeld hapt. Tijdens een wedstrijd is het vaak lastig om je trucs te timen. Hoe kun je nou Voetbal Trucjes Leren? Wellicht kun je het jezelf makkelijker maken? Hoe doen profvoetballers dat? En welke trucjes zijn dan het effectiefst?

Als je zelf lekker in de wedstrijd zit en je hebt zelfvertrouwen om een actie aan te gaan tegen je directe tegenstander kun je een truc of schijnbeweging gebruiken om je tegenstander te passeren. Het beste is om allereerst een vooractie te maken om vervolgens iets meer tijd voor jezelf te creëren om je actie voor te kunnen bereiden. Je neemt de bal aan draait je richting je tegenstander en gaat recht op hem af. Maar wat nu? Wat doe je verder om voetbal trucjes te Leren?

Wat moet ik nog meer doen om de voetbal trucjes te leren?

Voetbal Trucjes Leren Edward van Gils

Je bent aan de bal en bent in je hoofd bezig met welke truc je nu wilt gaan gebruiken. Laat je NOOIT leiden door je gedachtes, maar gebruik je gevoel. Zoek naar het juiste moment om je actie uit te voeren. Dit is een kwestie van oefenen. Je moet proberen te raden of voorspellen hoe en wanneer je tegenstander reageert. Als je dit door hebt is het redelijk simpel. Je leert een trucje zo goed dat je hem kan dromen en past hem vervolgens toe bij iedere tegenstander.

Zo kun je beginnen met een enkele schaar om de techniek aan te leren en te kijken waarop een tegenstander reageert. Een enkele schaar is een makkelijke en effectieve truc die je tegenstander op het verkeerde been kan zetten. Het is belangrijk dat je niet zomaar een enkele schaar doet, maar doe het met explosiviteit en snelheid, dan zal het echt goed werken. Door deze voetbal trucjes te leren kun je al gemakkelijk veel progressie boeken in je spel.

“Win, but win in style”

~ Edward van Gils

Verschillende effectieve trucjes

Mocht je de enkele schaar volledig onder controle hebben dan kun je je richten op andere (lastige) trucs. Een akka, dubbele (/drie dubbele) schaar, rainbow flick alles kan werken zolang je het maar met snelheid en explosiviteit kan uitvoeren.

Ik hoop dat jullie hier wat van hebben opgestoken! Wil je meer voetbal trucjes leren om je tegenstander te passeren? Dan kun je je inschrijven voor de straatvoetbal AKKAdemy. Hier leer je hoe je de bal goed kan controleren en alle manieren om je tegenstander te passeren. Klik hier voor meer informatie.

Belangrijk: BLIJVEN OEFENEN en PERSONALISEER DE TRUCS.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *