FC Weesp x StreetKings clinic

FC Weesp StreetKings Clinic

Op woensdag 28 april 2021 mochten wij bij voetbalclub FC Weesp weer een straatvoetbal clinic geven. Onder leiding van Godfather Edward van Gils en wereldkampioen straatvoetbal Mo Hassani zijn de kinderen aan de slag gegaan. Wij leren ze techniek door verschillende challenges en opdrachten te doen.  De deelnemers vanuit FC Weesp waren laaiend enthousiast dat zij met de legendes van het straatvoetbal mochten gaan voetballen.

Panna show

Voordat het echte programma begon, hebben de legenes panna gespeeld tegen de jeugdleden van FC Weesp. Tijdens dit onderdeel speelden de twee straatvoetbal legendes tegen twee jeugd spelers van FC Weesp. Het is tijdens dit panna wedstrijdje de bedoeling dat je laat zien welke skills je in huis hebt. Natuurlijk lieten de professionele straatvoetballers zien uit welk hout ze gesneden zijn. De straatvoetballers zetten altijd alles op alles om te winnen. Gedurende deze wedstrijdjes werden panna’s uitgedeeld alsof het niks is. Bij een panna of 2 goals was de wedstrijd afgelopen en werd er gewisseld en mochten er twee andere spelers tegen de legendes spelen.

De rest van de clinic werd verdeeld in twee activiteiten: de clinic, waarbij de kinderen verschillende trucjes leerden uit het FIFA Volta spel. Daarna was er een klein toernooitje waar de kinderen 3 tegen 3 speelden. Ook tijdens het toernooi leerden ze een klein beetje straatvoetballen, want bij dit onderdeel maakte wij gebruik van onze straatvoetbaldoeltjes en velden. Dit doen wij om de FC Weesp leden bewust te maken van de ruimte die ze gebruiken tijdens het voetballen. Om een goede voetballer te worden heb je namelijk techniek nodig die je kan helpen uit kleine ruimtes te komen. De kinderen reageerde goed op de lessen die gegeven zijn door onze trainers.

Dat ging snel…

Voor we het wisten was de clinic alweer voorbij. Nadat de clinic was afgelopen kregen alle kinderen een goodiebag mee met daarin o.a.: een kortingsvoucher voor onze website en een certificaat voor beginnend straatvoetbalspeler. Wanneer de kinderen willen doorgroeien tot een gevorderd straatvoetbalspeler (inclusief certificaat), kunnen zij zich verder ontwikkelen binnen onze straatvoetbal AKKAdemy door zich in te schrijven. De AKKADEMY is onze eigen straatvoetbalschool waar er speciale techniektrainingen worden gegeven in onze prachtige straatvoetbalhal.

Wij hopen dat de kinderen een leuke en leerzame dag hebben gehad en wellicht tot een volgende keer!

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *