Stompwijk 92′ X Streetkings CLINIC

Stompwijk 92 clinic

20 maart 2021 – StreetKings gaat weer langs bij een voetbalclub om een deel van straatvoetbal aan de leden te laten zien. In een korte blog nemen we je mee naar 20 maart 2021, waarbij StreetKings actief was bij Stompwijk 92′ in Leidschendam.

Demonstratie wedstrijd van StreetKings tegen Stompwijk 92′ leden

In de vroege ochtend vertrok het team van StreetKings vanuit Zaandam richting Leidschendam. Rond een uur of 09:00 was het team aanwezig op locatie om de oefeningen en de dag uit te zetten. De dag bestaat uit 2 verschillende dingen. Het theorie gedeelte met oefeningen, waarbij de deelnemers tricks aangeleerd krijgen. Na het theorie gedeelte gaan de deelnemers over naar een toernooivorm 3vs3. Wij spelen met kleine veldjes om de kleine ruimtes van het spelen op de straat na te bootsen.

De deelnemers zijn om ongeveer 9:30 begonnen met de clinic van StreetKings. De straatvoetbal kampioenen uit het StreetKings team hebben als eerste een demo show gegeven. Zo’n show houdt in dat de 2 streetkings tegen de deelnemers gaan spelen om het straatvoetbal te laten zien. Na een aantal demonstratie potjes, gingen de deelnemers door naar de warming up.

Allereerst krijgen ze een estafette oefening om op te warmen. De bedoeling bij deze oefening is dat de deelnemers in 4 verschillende groepen een slalom estafette gaan afleggen om daarna een bal (die in het midden ligt) van het pionnetje te schieten. Wie als eerste de bal van de pion schiet wint!

Na de estafette gaan de deelnemers met de trainers mee naar een dribbel oefening. Bij deze oefening is het de bedoeling dat je de trucs , die voorgedaan worden, na gaat doen. Zo kun je een pion voorbij spelen als tegenstander. Nadat dit een paar keer geoefend is, is het tijd voor het echte werk. Het toernooi.

Voorafgaan aan het toernooi werden de deelnemers in teams van 3 ingedeeld. In hun eigen team spelen de deelnemers tegen elkaar. Het is de bedoeling dat je de geleerde skills in praktijk kan brengen gedurende het toernooitje. Tijdens het toernooitje zagen we al mooie acties en goals voorbij komen van de leden van Stompwijk 92′. Na het toernooi hebben we, na een certificaat en kortingscode, helaas al afscheid van Stompwijk 92′ moeten nemen. Wij vonden het een zeer geslaagde dag en hebben van het spel van Stompwijk 92′ genoten!

Mo Hassani (trainer)
Zohair Arbib (trainer)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *