Blauw Wit x StreetKings clinic

Clinic Blauw Wit Wormerveer

Op 27 februari 2021 zijn wij langsgegaan bij voetbalclub CVV Blauw Wit om een straatvoetbal ervaring te geven aan de jeugdleden tot en met 17 jaar. Vanaf een uur of 10:00 zijn we begonnen om elke lichting van de club een clinic van 1,5 uur te geven. Na een warm ontvangst van de vrijwilligers bij CVV Blauw Wit met een kopje koffie zijn we de oefeningen gaan voorbereiden.

PANNA SHOW

Bij aanvang van iedere clinic spelen de trainers, Mohammed Hassani (talent en wereldkampioen straatvoetbal) en Edward van Gils (Godfather straatvoetbal), een panna wedstrijd tegen de jeugdleden van Blauw Wit. Door de panna wedstrijd krijgen de leden een beetje te zien hoe straatvoetbal in elkaar zit en welke techniek er gebruikt wordt. Een aantal acties en panna’s later hebben de spelers zich warm gespeeld en gaan ze beginnen aan de oefeningen die StreetKings heeft voorbereid.

De groep wordt in tweeën gedeeld en de groepen gaan allemaal met hun trainer mee naar de oefening. Als eerste gaan de spelers een estafette doen met voetbal. Tijdens deze oefening moet er geslalomd worden door de pionnen, waarna er een bal van de middenstip geschoten moet worden. Welke groep als eerste de bal raakt wint de ronde. Ook moet er tijdens de slalom soms een truc gedaan worden op aanwijzing van de trainers. De trainers geven aan wat er gedaan moet worden om zo meer techniek te laten gebruiken tijdens de oefening.

Na de opwarming van met de panna show en estafette gaan de jeugdspelers mee naar een dribbel oefening. Op eerste oogopslag lijkt het een doodnormale oefening, maar door afwisseling met trucs die vaak alleen maar gebruikt worden op de straat is dit toch een speciale oefeningen. Je gaat vol vertrouwen richting een pion, doet een truc en passeer de pion om naar de volgende pion te gaan. De trucs worden steeds gecompliceerder om uitdaging te geven aan alle leeftijden.

Aan alles komt een eind, helaas…

Aan het einde van de clinic doen alle teams mee met een toernooivorm. Dit doen ze om de geleerde techniek toe te passen in een spelelement. Het is belangrijk dat de geleerde techniek gelijk toegepast wordt om gewoontes en continuïteit te creëren. Na afloop van de clinic krijgen alle leeftijdscategorieën een goodie bag met certificaat en kortingsvoucher van StreetKings.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *